Képzéseink Focus Puller - Kamera asszisztens A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával
300 óraKépzés hossza
2018. 09. 17.Képzés kezdése
2019. 04. 31.Képzés befejezése
107.000 Ft + áfaKépzés ára

Képzés tartalmaA focus puller és a kameraasszisztens feladatköre, hogy a forgatáshoz szükséges, megbízható technikai hátteret megteremtsék. Mindketten közvetlenül az operatőr irányítása alatt dolgoznak, az ő munkáját segítik.

Hatalmas felelősséggel jár ez a munka. Nem csak azért, mert adott esetben többmillió dolláros költségvetésű filmekben dolgoznak világszínvonalú eszközökkel, hanem azért is, mert ezen a területen tényleg millimétereken múlik egy jelenet sorsa. A focus puller biztosítja a kép élességét, ő felelős a filmes- és digitális kamerák működésének beállításáért.

A focus puller a kamera csapat vezetőjeként azért is felelős, hogy az operatőr „legjobb barátjaként” szakmailag és emberileg is nyugodt, megbízható, kontrollált körülményeket teremtsen a forgatás előkészületeitől kezdve egészen az utolsó felvételi napig. A film minden jelenete, s annak minden beállítása, minden egyes felvétel sorsa az ő ellenőrzése mellett jöhet csak létre.

A kameraasszisztens a focus puller felügyelete mellett a kép rögzítéséhez szükséges eszközök: kamerák, objektívek, álllványok, kiegészítők, szűrők felelőse. Előkészíti, szállítja, ellenőrzi, tisztán tartja és összeállítja ezeket. Önálló felelősséggel tartozik a csúcstechnikák tökéletes működéséért.

A 300 órás képzés során a hallgatók általános filmes ismeretek és szakmai angol nyelv mellett áttekintést kapnak a képrögzítés technológiai folyamatáról, megismerik és használják a legmodernebb filmfelvételi eszközöket és megtanulnak csapatban dolgozni. A gyakorlati képzéshez használt technikát- és helyszínt iskolánk partnere a Vision Team, Magyarország legjelentősebb kamera-rental cége biztosítja..

Érettségizett, középszintű angol nyelvtudással rendelkezők jelentkezését várjuk a korlátozott számú férőhelyekre.

A szakmai órákra hétvégén, elsősorban szombati napokon kerül sor.

A Nemzeti Filmalap támogatásának köszönhetően a képzés ára rendkívül kedvező, 533.000 forint + áfa helyett 107.000 forint + áfa!Tanáraink

TanárokKARDOS SÁNDOR
Portré IMDB

TÓTH ZSOLT
IMDB

DIÓSY MIHÁLY
Portré IMDB

KIRSCH GUSZTÁV
IMDB

SERES BÁLINT
IMDB

LILIENBERG FERENC
IMDB

FARKAS DÁNIEL
IMDB

KOTSCHY PÉTER
IMDB

NAGY ATTILA
IMDB