Képzéseink Forgatókönyvírás alapjai
280 óraKépzés hossza
2018. 11. 1.Képzés kezdése
2019. 05. 31.Képzés befejezése
560.000 Ft+ÁfaKépzés ára

Képzés tartalma„A forgatókönyvírás a világon az egyik legösszetetteb szakma” – mondja az amerikai John Truby forgatókönyvíró, script doctor, tanár, aki az elmúlt harminc évben több, mint 1000 forgatókönyv fejlesztésén dolgozott. Ezt az állítást elfogadva mi arra vállalkozunk, hogy ennek az izgalmas és szép mesterségnek az alapjait rakjuk le a képzés során. Tisztában vagyunk azzal, hogy az írói tehetséget - akárcsak magát a művészetet - oktatni nem lehet, de hiszünk abban, hogy az íráskészségek fejlesztésének egy iskola rendszerű képzésben már rövid távon is látható haszna lesz.

A LUMIERE FILMISKOLA alapvetően filmes szakmák oktatására vállalkozik, de ősszel két, úgynevezett alkotói terület, az írás és a vágás képzése is elindul. Felfogásunk szerint a forgatókönyvírás is elsősorban szakma, amit lehet mesteri, vagy olykor művészi szinten végezni, de mindenekelőtt magát a mesterséget kell megtanulni és a gyakorlatban alkalmazni.

Ennek a szakmának a kezdetek óta az egyik legfontosabb alapkérdése így hangzik: mitől működik a forgatókönyv? Hogyan meséld el másoknak a sztoridat? Hogyan érvelj? Hogyan tedd érdekessé, vonzóvá? Hogyan fog kiderülni, hogy amit filmre szeretnél vinni, az valóban filmre kívánkozik-e?

Hollywood-tól Budapestig az emberek többsége úgy gondolja, hogy a filmiparban minden a kapcsolatokon múlik. Ezzel szemben a tény az, hogy a megfelelő szakmai alapok nélkül senki sem képes egy történetet hatásosan elmesélni. Mi abban fogunk segíteni, hogy eligazodj a forgatókönyvírói mesterség alapkérdéseiben:

Honnan fogod megtudni, hogy az ötleteid közül melyiket érdemes filmre írni? Hogyan fogalmazd meg, mi a cselekmény, kik a főbb karakterek és mi a történet világa? Mit akarsz elmesélni, kit akarsz behívni a moziba? Hogyan lesz az ötletedből szinopszis, forgatókönyv, treatment, logline? Hogyan készül a step outline, a mood board, hogyan készülj fel a pitching-re? Mik a filmterv-fejlesztés fázisai, hogyan készülj fel egy pályázatra, workshopra?

Ha beiratkozol, az alábbi szakmai tárgyakkal fogsz találkozni:

Vizuális történetmesélés ● Dramaturgia ● Párbeszéd írás ● Filmes műfajok elemzése a forgatókönyv szempontjából ● Klasszikus és kortárs irodalmi- és drámai művek hatáselemezése ● Filmszakmai ismeretek ● Kreatív filmtörténet ● Adaptációk hatáselemzése ● Filmterv fejlesztés ● Sorozat-dramaturgia és írás technika ● Kreatív írásgyakorlat ● Technikai alapismeretek (szoftverek, formátumok, szabályok)Jelentkezés Tanáraink

TanárokCSÁKI JUDIT
PORT

Önéletrajz
GYÖREI ZSOLT
IMDB

Önéletrajz

Jelentkezés

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a telefonszámod is az üzenet mezőben, hogy hatékonyabban tudjuk Veled felvenni a kapcsolatot, és válaszd ki melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*Kérjük, töltsd ki mindegyik mezőt