160 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Dokumentumfilm rendezés alapjai
160 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Dokumentumfilm rendezés alapjai

Nyilvántartási szám: B/2020/001659

A dokumentumfilm progresszív, dinamikusan fejlődő, és a nézőket egyre inkább vonzó műfaj. A forgalmazás új formái miatt (Netflix, HBO), valamint a fesztiválok érdeklődése miatt egyre több képzett szakemberre lesz szükség.

Ezen a kurzuson el fogod sajátítani mindazt, ami ahhoz kell, hogy elindulj a dokumentumfilmes pályán. Megtanulsz elemezni, szinopszist írni, megismered a korszerű dokumentumfilm alapvető esztétikai-formai-technikai követelményeit. Nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudásra teszel szert, melyek birtokában képes leszel arra, hogy a filmötleteidet fejleszteni tudd.

Szükséges kompetenciák, melyeket fejleszteni fogunk:

Praktikus szemlélet, dramaturgiai- és formaérzék. A vizuális történetmesélés iránti fogékonyság és ambíció.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Történetmesélés módszerei

• Karakter ábrázolás

• Konfliktusok és nagyobb folyamatok bemutatása

• Időkezelés, montázs technikák

• Vizuális kommunikáció

• Kompozíciós készség fejlesztés

• Alapvető filmtechnikai ismeretek

• Képi- és hangi utómunka folyamatok

Vizsga

Írásbeli tesztből és vizsgafilm elkészítéséből áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres dokumentumfilmes legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Ferenczy Gábor

IMDB

Földes András

INFO

Incze Ágnes

IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Salamon András

IMDB Podcast Önéletrajz

Sós Ágnes

IMDB

Szalai Károly

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot