160 óra
Képzés hossza
2023 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
hamarosan
Képzés ára
Dokumentumfilm rendezés alapjai
160 óra
Képzés hossza
2023 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
hamarosan
Képzés ára

Dokumentumfilm rendezés alapjai

A dokumentumfilm progresszív, dinamikusan fejlődő, és a nézőket egyre inkább vonzó műfaj. A forgalmazás új formái miatt (Netflix, HBO), valamint a fesztiválok érdeklődése miatt egyre több képzett szakemberre lesz szükség. 

Ezen a kurzuson el fogod sajátítani mindazt, ami ahhoz kell, hogy elindulj a dokumentumfilmes pályán. Megtanulsz elemezni, szinopszist írni, megismered a korszerű dokumentumfilm alapvető esztétikai-formai-technikai követelményeit. Nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati tudásra teszel szert, melyek birtokában képes leszel arra, hogy a filmötleteidet fejleszteni tudd. 

Szükséges kompetenciák, melyeket fejleszteni fogunk:

  • Praktikus szemlélet, dramaturgiai- és formaérzék
  • A vizuális történetmesélés iránti fogékonyság és ambíció.
Lumiere WorkFLOW
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Workflow adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Workflow rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Történetmesélés módszerei

• Karakter ábrázolás

• Konfliktusok és nagyobb folyamatok bemutatása

• Időkezelés, montázs technikák

• Vizuális kommunikáció

• Kompozíciós készség fejlesztés

• Alapvető filmtechnikai ismeretek

• Képi- és hangi utómunka folyamatok

Vizsga

Írásbeli tesztből és vizsgafilm elkészítéséből áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere TANÚSÍTVÁNY

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű tanúsítványt kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű tanúsítványt csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres dokumentumfilmes legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Heti egy-két hétköznap este (18-21h) és egy fél, vagy egy teljes (10-17h) hétvégi napon. 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORKFLOW  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán. Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Almási Tamás

IMDB

Földes András

INFO

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot