100 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
280.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Filmkészítés alapjai
100 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
280.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Filmkészítés alapjai

Nyilvántartási szám: B/2020/001659

Ha ezt a szakot választod, azzal belépsz a filmipar előszobájába és fokozatosan előrehaladva megismered a szakma felépítését, logikáját, működését.

Hogyan készül a film Magyarországon, Európában, Hollywoodban? Erre a kérdésre kapsz autentikus választ a filmszakma legjobbjaitól, akik nem csak professzionális filmiparban, de a filmoktatásban is magas szintű tudással, tapasztalattal rendelkeznek.

A konkrét szakmai tudásokon kívül azonban ezen a szakon a filmes szemlélet elsajátítását is kínáljuk a hallgatóinknak és ez épp annyira fontos, mint a gyakorlati tudás. Filmessé válni ugyanis – a száz éves tapasztalat alapján – két módon lehet: hosszú évekig tartó gyakorlással és munkával, vagy iskolai keretek között.

Mi az utóbbit javasoljuk, mert a mester-tanítvány viszony, a módszertanba rendezett tudás, a logikus, áttekinthető módon felépített tematika fontosságát filmesként is, de filmet oktató tanárokként is nagyra értékeljük.

Jó lehetőség ez a szak mindazon pályakezdők számára, akik érzik már magukban a filmezés iránti kíváncsiságot, szenvedélyt, a tudás vágyat és főleg azt az ambíciót, hogy a filmipar és filmművészet világába megérkezzenek.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• filmgyártási workflow áttekintése

• a filmterv-fejlesztés alapjai

• alkotói munkafázisok ismertetése

• asszisztensi munkakörök bemutatása

• a filmgyártás belső szerkezete, felelősségek, kompetenciák, hierarchia

• adminisztráció: gyártás, költségvetés

• a különböző munkafázisok részletes bemutatása

• a filmszínész munkája

• a filmgyártás technikai eszközei a forgatás, utómunka során

• forgalmazás, fesztiválok, sales

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy elsajátítsd a filmszakmai alapismereteket?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Hargittai László

IMDB Önéletrajz

Incze Ágnes

IMDB

Kardos Sándor

Portré IMDB

Salamon András

IMDB Podcast Önéletrajz

Tóth Judit

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot