140 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
420.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – A Filmkészítés Alapjai
140 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
420.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – A Filmkészítés Alapjai

Ha ezt a szakot választod, azzal belépsz a filmipar előszobájába és fokozatosan előrehaladva megismered a szakma felépítését, logikáját, működését.

Hogyan készül a film Magyarországon, Európában, Hollywoodban? Erre a kérdésre kapsz autentikus választ a filmszakma legjobbjaitól, akik nem csak professzionális filmiparban, de a filmoktatásban is magas szintű tudással, tapasztalattal rendelkeznek.

A konkrét szakmai tudásokon kívül azonban ezen a szakon a filmes szemlélet elsajátítását is kínáljuk a hallgatóinknak és ez épp annyira fontos, mint a gyakorlati tudás. Filmessé válni ugyanis – a száz éves tapasztalat alapján – két módon lehet: hosszú évekig tartó gyakorlással és munkával, vagy iskolai keretek között.

Mi az utóbbit javasoljuk, mert a mester-tanítvány viszony, a módszertanba rendezett tudás, a logikus, áttekinthető módon felépített tematika fontosságát filmesként is, de filmet oktató tanárokként is nagyra értékeljük.

Jó lehetőség ez a szak mindazon pályakezdők számára, akik érzik már magukban a filmezés iránti kíváncsiságot, szenvedélyt, a tudás vágyat és főleg azt az ambíciót, hogy a filmipar és filmművészet világába megérkezzenek.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• filmgyártási workflow áttekintése

• a filmterv-fejlesztés alapjai

• alkotói munkafázisok ismertetése

• asszisztensi munkakörök bemutatása

• a filmgyártás belső szerkezete, felelősségek, kompetenciák, hierarchia

• adminisztráció: gyártás, költségvetés

• a különböző munkafázisok részletes bemutatása

• a filmszínész munkája

• a filmgyártás technikai eszközei a forgatás, utómunka során

• forgalmazás, fesztiválok, sales

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy elsajátítsd a filmszakmai alapismereteket?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Salamon András

IMDB

Tóth Judit

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot