160 óra
Képzés hossza
2023 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
hamarosan
Képzés ára
Kamera asszisztens
160 óra
Képzés hossza
2023 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
hamarosan
Képzés ára

Kamera asszisztens

A kamera asszisztens az operatőr munkáját segíti, feladatköre rendkívül változatos és összetett, kiemelkedően fontos szerepet játszik egy forgatáson.

A filmkészítés technológiáján túl tisztában kell lennie azzal, hogy egy adott jelenet felvételéhez milyen eszközök és anyagok szükségesek. Gondoskodnia kell az eszközök szállításáról, szükség szerint szervizeltetésükről. A forgatási helyszínen üzembe kell helyeznie a kamerákat és kiegészítőit, a kamera csapat tagjaként segíti a focus puller és az operatőr munkáját. 

Ezen a kurzuson elsajátíthatod az alapvető kamera asszisztensi ismereteket. A képzés két részből áll:

1. Megismered az operatőri munkával kapcsolatos pozíciók különböző szintjeit, feladatait, felelősségköreit, a kamera asszisztens helyét a stábban, a főbb kamera-, kamera kiegészítő és optika gyártókat. ARRI, Red, Zeiss, Angenioux, Cook stb.

2. Együttműködő partnerünk, a Vision Team kameraraktárában és helyszínein bemutatjuk a főbb kamerákat: ARRI Alexa SXT, Plus, Studio, DTE ARRI Alexa Mini, ARRI Amira.

Olyan szakmai alapot kapsz amely biztosítja, hogy magabiztosan lásd el a rád bízott feladatokat, nélkülözhetetlen munkatársa legyél a focus pullernek és az operatőrnek. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megtegyél a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Lumiere WORKFLOW
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Workflow adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Workflow rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Digitális kamera rögzítési elve, ehhez kapcsolódó fogalmak• Mértékegységek

• ARRI Alexa SXT, Plus, Studio, DTE ARRI Alexa Mini, ARRI Amira, Red Wapon Red Dragon

• Film kamera: ARRI 435 • Statív set, Oconnor, small, normal tripods, hi-hat

• Matebox, MB18,LMB25,LMB6,MB14

• Onboard monitorok, TV-Logic, SmallHD

• Wcu-4, sxu-1, Lcube, UMC

• Cinetape, UDM

• ARRI Alexa Mini szerelési gyakorlat – stúdió

• Handheald – Steadycam

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Tanúsítvány

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű tanúsítványt kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű tanúsítványt csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres kamera asszisztens legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Heti egy-két hétköznap este (18-21h) és egy fél, vagy egy teljes (10-17h) hétvégi napon.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORKFLOW nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Diósy Mihály

IMDB

Seres Bálint

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot