160 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
490.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Kameraoperatőr
160 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
490.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Kameraoperatőr

Nyilvántartási szám: B/2020/001659

szakmai alapismeretek

Ezt a szakot elsősorban azoknak ajánljuk, akik kamera/forgató operatőrként akarnak munkát vállalni magyar-és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, illetve önálló operatőri feladatokra készülnek kisjátékfilmben, dokumentumfilmben.

Kiemelten foglalkozunk a nemzetközi filmekben használatos, legkorszerűbb kameramozgató technikákkal, mert tapasztalatunk szerint ezekben a nagy költségvetésű produkciókban komoly kereslet van magyar forgató operatőrökre, de csak olyanokra, akik rendelkeznek az ehhez szükséges skillekkel és legalább középfokú angol nyelvismerettel.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a képzés elsősorban a mesterség alapjainak elsajátítására koncentrál, mégpedig azzal a határozott céllal, hogy az itt végzett diákok minél előbb bekerüljenek a nemzetközi filmek világába.

Olyan szakmai alapot kapsz amely biztosítja, hogy magabiztosan lásd el a rád bízott feladatokat, a részlegek és munkafolyamatok összehangolását, irányítását. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a NEMZETI FILMINTÉZET  által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Világítási alapismeretek

• Komponálás álló-és mozgóképeken

• Fotográfiai alapismeretek: fénytan, optikai- és laborismeretek

• A fény képalkotó szerepe, tulajdonságai

• A plánozás dramaturgiai szerepe

• Ismerkedés a legkorszerűbb film- és videó kamerákkal (Arriflex 435, Arri Alexa, Amira, stb)

• Technikai ismeretek: a professzionális filmkészítés eszközrendszere (világítás, kamera, objektívek, kameramozgatás)

• Célzott gyakorlatok a gearhead és a különböző gimball technikák használata

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres dokumentumfilmes legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Szerda: 18-21h 

Vasárnap: 10-17h

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Aszalós Botond

IMDB

Csoboth Attila

IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Fillenz Ádám

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Marosi Gábor

IMDB

Salamon András

IMDB Podcast Önéletrajz

Szalai Károly

IMDB

Tóth Zsolt

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot