160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – Felvételvezető
160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – Felvételvezető

A Felvételvezető az egyik legizgalmasabb munkakör a filmiparban.  Feladatköre szerint a gyártásvezető közvetlen beosztottja, így a filmek előkészületének, forgatásának, utómunkájának szervezési, lebonyolítási munkálataiban vesz részt. Együttműködésben dolgozik a rendezőasszisztensek csapatával és a többi részleg vezetőjével is: kamera, jelmez, smink, díszlet, berendezés, műszak, transzport. A Felvételvezető olyan pozíció, ahonnan a filmgyártás valamennyi területét át lehet és át kell látni, hiszen a helyszínek egyeztetésétől a színészek diszponálásáig minden logisztikai feladatot a felvételvezető lát el.

A felvételvezető egy komplex szakma, mely többféle tudást és képességet igényel. Felvételvezetőnek lenni az egyik legvonzóbb  karrier lehetőség a pályakezdő filmesek körében többek között azért is, mert a filmgyártási hierarchiában közvetlenül a producer és a gyártásvezető alatti szinten helyezkedik el. 

Sikeres felvételvezetővé akkor válhatsz, ha megtanulod a szakma elméletét és gyakorlatát, ha elkötelezett vagy a filmipar, a filmművészet iránt, ha jól kommunikálsz, ha jó a probléma megoldó képességed, de természetesen előnyt jelent a legalább alapszintű angol nyelvtudás is.  

A Felvételvezető kurzus elvégzése után alkalmas leszel arra, hogy hasznos tagja legyél egy filmes stábnak és a gyártásvezető irányításával elvégezd a filmiparban nélkülözhetetlen szervezési munkákat. 

A koordinált filmes képzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 160 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell!

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni
 • Forgatókönyv listázása
 • Stábok felépítése
 • Gyártási terv és diszpós könyv elkészítése
 • Költségvetés szerkezete, logikája
 • Forgatási engedélyek ügyintézése
 • Helyszínek
 • Casting
 • Transport
 • Catering
 • Logisztika
 • Technikai workflow
 • Színészegyezetetés

 

 

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Berkes Júlia

IMDB

Fekete Miklós

IMDB Önéletrajz

Fodor Judit

IMDB

Heisler Ádám

IMDB

Kovács Ildikó

IMDB

Köves Ábel

IMDB

Názer Ádám

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot