160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – Kamera Operatőr
160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – Kamera Operatőr

Ennek a szaknak a jelentőségét elsősorban az adja, hogy a Magyarországon készülő hollywoodi és nyugat-európai filmek döntő többségében magyar Kamera Operatőrök dolgoznak, s képzésükre, utánpótlásukra a piacnak egyre nagyobb szüksége van.  Azért indítjuk már második alkalommal ezt a szakot, mert az évi 200 milliárd dolláros nagyságrendű nemzetközi szervíz munka ágazat évről évre növekvő számban keres tehetséges, jól képzett, angolul legalább alapszinten beszélő Kamera Operatőröket. 

Ezt a képzésünket tehát főleg azoknak ajánljuk, akik a hazánkban készülő nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban szeretnének munkát vállalni. Az itt elsajátított tudások és képességek azonban jól hasznosulnak más területen is, hiszen megszerezhetőek azok az alapvető operatőri skillek, melyek birtokában elkezdhetsz  a szakmában kisebb önálló operatőri munkákat is elvállani. Ha pedig annyira megszereted a mesterséget, hogy végül tényleg operatőrré szeretnél válni, ez a kurzus kiváló lehetőség, hogy felkészülj a további képzési szintekre hazai, vagy külföldi egyetemeken, vagy akár a Lumiere őszi operatőr osztályában. 

A Kamera Operatőr közvetlenül a DOP (Director of Photography) irányítása mellett dolgozik, ám mégis nagyon fontos operatőri kompetenciákra van szüksége. Munkája során sokszor kell önálló, kreatív döntéseket hoznia: akár a kompozíció, akár a kameramozgatás terén, de alapszinten értenie kell a világításhoz és a kamera működéséhez is.  A nagy költségvetésű amerikai filmek ma már szinte minden esetben több kamerával forgatnak, hiszen így jobban kihasználják az időt és sokkal gazdagabb látványvilágot teremtenek.  Ennek következtében a legtöbb stábban az operatőri csapat egy DOP-ból, valamint néhány Kamera Operatőrből áll. 

A képzés során kiemelten foglalkozunk a nemzetközi filmekben használatos korszerű kameramozgató technikákkal, megismerkedünk a plánozás, a komponálás esztétikai és technikai aspektusaival, illetve alapszintű világítási ismereteket is oktatunk.

koordinált filmszakmai képzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 160 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell!

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni
  • Operatőri alapismeretek
  • Filmszakmai alapismeretek
  • A komponálás alapjai
  • A kameramozgató eszközök ismerete és használata
  • A professzionális kamerák használata
  • Filmes hatáselemek, filmnyelvi eszközök alapszintű ismerete
  • A hazai és nemzetközi stábok felépítése
  • Filmelemzés
  • Hatáselemzés
Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Aszalós Botond

IMDB

Csoboth Attila

IMDB

Marosi Gábor

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot