160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – Rendezőasszisztens
160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – Rendezőasszisztens

Ezen a kurzuson teljes áttekintést kapsz a Rendezőasszisztens feladatairól. Képes leszel szakmailag elemezni, feldolgozni és logisztikailag értelmezni  a forgatókönyvet. Megismered az első asszisztens (1st AD) által irányított csapat munkáját és a filmben betöltött szerepét. 

A kurzuson megismered a rendezőasszisztensi pozíció különböző szintjeit, feladatait, felelősségköreit, a rendezőasszisztens helyét a stábban. Olyan szakmai alapokat kapsz, amely lehetővé teszi, hogy magabiztosan lásd el a feladataidat.

Ez az óraszám már lehetőséget ad a magas szintű és átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy az NFI által szervezett filmes gyakornok programban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló rendezőasszisztensi feladatokat fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Milyen tulajdonságok kellenek mindehhez?

 • Logikus gondolkodás
 • Irányítói-szevezői hajlam
 • Gyors felfogás
 • Problémamegoldó képesség
 • Jó kommunikációs készség
 • Lojalitás
 • Kitűnő memória
 • Vizuális tehetség
 • Kulturális és főleg filmes tájékozottság
 • Angol nyelv ismerete
 • Fizikai állóképesség

 

“Kiváló karrier- és állandó munkalehetőség. De neked kell majd elől vinned a zászlót és mutatnod a többieknek az irányt. Folyamatos nyugodtságot sugároznod a rendező felé, hogy figyelhessen a jelenetre, a színészi munkára, a képre. Akkor vágj csak bele, ha érzed magadban ezt a lendületet!” – mondja Szigeti Csilla kollégánk, az egyik legkeresettebb első asszisztens. 

Jelentkezz, ha úgy érzed, hogy megvan benned az ambíció és a tehetség, hogy idővel hadvezér legyél egy filmes csapatban!

A koordinált filmes képzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 160 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell!

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni
 • Asszisztens és rendező együttműködése
 • Asszisztensi- és gyártási feladatok összehangolása
 • A hazai és nemzetközi filmek szervezési-technikai folyamatai. A filmgyártási workflow átfogó és részletes elsajátítása
 • Forgatókönyv olvasásának, feldolgozásának szempontjai, forgatókönyv mérése
 • Diszpós könyv, gyártási terv elkészítése
 • A rendezőasszisztens munkáját segítő szoftverek használata
 • Az előkészítés feladatainak áttekintése
 • A forgatás modellezése
 • A rendezőasszisztens státusza a munkaerőpiacon
 • Munkaszerződések, adózási formák, jogok és kötelezettségek a munkavállalás során, biztonsági előírások ismerete
Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Apjok Gergely

IMDB

Bednárik László Samu

IMDB

Galgócz Edina

IMDB

Janicsek László

IMDB

Kolos István

IMDB

Kopek Donát

IMDB

Tóth Judit

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot