160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – Scripter
160 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – Scripter

A Scripter a hazai- és nemzetközi filmipar egyik legfontosabb, s ezáltal legkeresettebb munkaköre. Hatalmas, egyszemélyes felelősségének csak akkor tud megfelelni, ha a tudását a filmszakma legjobbjaitól, olyan tanároktól sajátítja el, akik évtizedek óta gyakorolják és oktatják a mesterséget. 

Ezen a kurzuson megismered és elsajátítod a scripter szerteágazó felelősségi köreit, a filmkészítési worklflow szakaszait és a scripter feladatait ezekben a folyamatokban. Olyan szakmai alapokat kapsz, amely lehetővé teszi, hogy magabiztosan lásd el a feladataidat. Ez az óraszám már lehetőséget ad az átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy az NFI által szervezett filmes gyakornok programokban tovább fejleszd magad. A gyakornoki idő lejárta után már önálló naplóvezetői/scripteri feladatokat fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

koordinált filmszakmai képzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 160 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell!

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni
  • Fogalom meghatározások, plánok, kameramozgások, elemzés
  • Hogyan olvas forgatókönyvet a scripter? Könyvmérés elmélet, gyakorlat
  • Kapcsolódások – kapcsolódási lista készítése: elmélet, gyakorlat
  • Csapózási rendszerek – a csapó egyéb adatai, a csapók fajtái
  • A scriptlap információi, print log
  • A script napló operatőri információi
  • A scripter feladatai a diszpóval kapcsolatban
  • Nyersanyag számítás, napi jelentés
  • Nézésirányok, tengelyek, szabályok. A plánozás elmélete és gyakorlata
  • Forgatókönyv verziók / módosítások
Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot