140 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
420.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált Filmszakmai Képzés – Vágóasszisztens
140 óra
Képzés hossza
2022 tavasz
Képzés kezdete
2022 június
Képzés befejezése
420.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált Filmszakmai Képzés – Vágóasszisztens

A Vágóasszisztens a filmek utómunka fázisának kiemelkedően fontos szereplője. A forgatáson felvett anyagokat másolnia, rendszereznie, ellenőriznie kell, miközben folyamatosan egyeztet a scripterrel. Ezen felül gyakran egy első vágatot (rough cut) is össze kell állítania.

A képzésen a nemzetközileg általánosan elfogadott és alkalmazott vágórendszerek ismerete mellett a forgatókönyv értelmezését, a képalkotás folyamatát, valamint a vágás elméletét és gyakorlatát is el fogod sajátítani, azaz mindazt, amire egy keresett vágóasszisztensnek szüksége van.

Nélkülözhetetlen technikai alapokat szerzel, és ami a legfontosabb: tudni fogod, milyen irányban kell továbbfejleszteni magad, hogy keresett, profi vágóasszisztensként a legnagyobb filmekben is dolgozhass.

Ezen a kurzuson el fogod sajátítani mindazt, amire egy sikeres vágóasszisztensnek szüksége van.

Az AVID Media Composert haladó szinten használod majd, tudni fogod, hogyan kell átlátható projekt-struktúrát kialakítani, exportálni és listázni. A képzés arra készít fel, hogy vágóasszisztensként a szakmában a legjobbak mellé szegődj és elsajátíts fortélyokat, gondolkodásmódokat, munkamódszereket, stílusokat, hogy végül elindulhass a saját vágói pályádon.

A koordinált filmszakmai képzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 160 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell!

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni
  • Digitális vágás alapjai, digitalizálás, digitális jel
  • A kép digitális leképezése, digitális jelfeldolgozás, algebrai és geometriai tömörítés
  • File alapú content típusok, jellemzőik előfordulásuk, felhasználásuk a forgatási formátumtól a DCP-ig
  • Archiválás, LTO szabványok
  • Dailies technológia és eszközök, illetve felhasználásuk
  • Online dailies (PIX, DAX, Aspera), project workfow, pipeline
  • A metadata öröklés fontossága
  • Project finiselés a gyakorlatban
  • EDL, AAF, Cut list létrehozás
Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Czakó Judit

IMDB

Duszka Péter Gábor

IMDB

Hargittai László

IMDB

Kovács Zoltán

Portré IMDB

Szalai Károly

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot