220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált képzés – Forgatókönyvíró
220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált képzés – Forgatókönyvíró

Az egy szemeszteres, projekt-szemléletű alapképzés célja, hogy a Forgatókönyvírói mesterség lényegét érintő képességeket erősítse: történetmesélés, karakter ábrázolás, dramaturgiai érzék, párbeszéd írás.

Forgatókönyvírónak lenni minden műfajban komplex tudást, érzékenységet, szakmai felkészültséget, de mindenek előtt magas fokú együttműködési kultúrát feltételez. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy hallgatóinkat már a kezedektől a közös munka élményére készítsük fel. A filmes alkotói pálya egyik alaptétele, hogy az ötletek kidolgozása, a film megtervezése, előkészítése, forgatása, utómunkája és a közönséghez való eljuttatása- tehát a teljes filmgyártási workflow – az alkotók és szakemberek partneri viszonyára épüljön.

Ezért a forgatókönyvíró képzés koncepcióját összehangoltuk a másik öt szak – operatőr, rendező, producer, vágó, filmszínész – módszertanával és órarendjével.

A kurzus során a hallgatók a saját szakmájuk követelményei mellett a közös filmes feladatokra koncentrálnak. A hat szak diákjainak együttműködésében előbb az egészen rövid mozgóképes vázlatok, etűdök, kísérletező- és műfaji gyakorlatok készülnek el, majd a hallgatók szintén közösen készülnek fel a szemeszter végére elkészítendő vizsgafilmjükre.

Ezen túlmenően, a forgatókönyvíró képzésen belül kiemelt fontosságúnak tekintjük, hogy hallgatóink minél többféle filmírói stratégiával és technikával ismerkedjenek meg, ezért – folytatva a korábbi kurzusokon bevált módszert – a vezető tanárok mellett tematikus előadásokra kérjük fel a hazai forgatókönyvíró- és dramaturg szakma legjobbjait.

A különféle életművekkel rendelkező író és dramaturg tanáraink a műfajok sokféleségén keresztül mutatják be a filmírás leglényegesebb munkafolyamatait, az ötlettől a filmig, az inspiráció fontosságától a szabályok hasznosságáig.

A Koordinált filmes- és színészképzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 220 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Filmszakmai ismeretek

• Filmnyelvi alapismeretek

• Mozgókép elemzés

• A vizuális történetmesélés esszenciája

• A drámai konfliktus jelentősége

• A forgatókönyv szerkezete, dinamkája, nyelvezete

• Filmterv-fejlesztés

• A dramaturgiai munka lényeges elemei

• A karakterábrázolás technikája

• Párbeszéd írás

Vizsga

Írásbeli tesztből és vizsgafilm elkészítéséből áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres forgatókönyvíró legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Benkő Orsolya

IMDB

Bodzsár Márk

IMDB

Csáki Judit

IMDB Önéletrajz

Divinyi Réka

IMDB Podcast

Fonyódi Tibor

Györei Zsolt

IMDB Önéletrajz

Hegedűs Bálint

IMDB

Krigler Gábor

Maruszki Balázs

IMDB

Orosz Dénes

IMDB

Salamon András

IMDB

Temesvári Marietta

Zomborácz Virág

IMDB Podcast

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot