220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált képzés – Operatőr
220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált képzés – Operatőr

A felvételi időszak lezárult!

Engedély szám/Név: E/2020/000252 / Operatőr mesterség alapjai

Az egy szemeszteres, projekt-szemléletű alapképzés célja, hogy az Operatőri mesterség lényegét érintő képességeket erősítse: képi gondolkodás, vizuális történetmesélés, kompozíció- és világítás, fotó- és filmtechnikai ismeretek. Operatőrnek lenni minden műfajban komplex tudást, érzékenységet, szakmai felkészültséget, precizitást, de mindenek előtt magas fokú együttműködési kultúrát feltételez.

Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy hallgatóinkat már a kezedektől a közös munka élményére készítsük fel. A filmes alkotói pálya egyik alapkérdése, hogy az ötletek kidolgozása, a film megtervezése, előkészítése, forgatása, utómunkája és a közönséghez való eljuttatása- tehát a teljes filmgyártási workflow – az alkotók és szakemberek partneri viszonyára épüljön.

Ezért az operatőr képzés koncepcióját összehangoltuk a másik öt szak – forgatókönyvíró, rendező, producer, vágó, filmszínész – módszertanával és órarendjével.

A kurzus során a hallgatók a saját szakmájuk követelményei mellett a közös filmes feladatokra koncentrálnak. A hat szak diákjainak együttműködésében előbb az egészen rövid mozgóképes vázlatok, etűdök, kísérletező- és műfaji gyakorlatok készülnek el, majd a hallgatók szintén közösen készülnek fel a szemeszter végére elkészítendő vizsgafilmjükre.

Mindezeken túl az operatőr képzésünk leglényegesebb elemének a világítási gyakorlatokat tartjuk, amit a 200 négyzetméteres Lumiere Studio-ban tartunk, míg a professzionális eszközismeret órák Közép-Európa legjelentősebb rental cégében, a Vision Team-ben történnek, ahol diákjaink a high end technikával ismerkednek meg.

A Koordinált filmes- és színészképzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 220 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Filmszakmai ismeretek

• Fényképészeti- és filmtechnikai alapismeretek

• Filmnyelvi alapismeretek

• Világítás

• Kameramozgatás

• Mozgókép elemzés

• Vizuális dramaturgia

• A forgatókönyv operatőri értelmezése

• Kompozíciós technikák

• Műfaji ismeretek az operatőr szemével

• A plánozás logikája

• Együttműködés a rendezővel, fővilágosítóval, színészekkel

Vizsga

Írásbeli tesztből és vizsgafilm elkészítéséből áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres operatőr legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Herbai Máté

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Kardos Sándor

Portré IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Tóth Zsolt

IMDB

Marosi Gábor

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot