220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Koordinált képzés – Rendező
220 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
660.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Koordinált képzés – Rendező

A felvételi időszak lezárult!

Engedély szám/Név: E/2020/000252 / Rendező mesterség alapjai

Az egy szemeszteres, projekt-szemléletű alapképzés célja, hogy a Filmrendezői mesterség lényegét érintő képességeket erősítse: vizuális történetmesélés, dramaturgiai érzék, technikai- és szervező készség, filmnyelvi- és filmtörténeti tájékozottság, hatáselemző képesség, asszertív kommunikáció, magas fokú empátia és pszichológiai érzék, csapatmunkára- és irányításra való alkalmasság.

Filmrendezővé válni minden műfajban komplex tudást, érzékenységet, szakmai felkészültséget, de mindenek előtt magas fokú együttműködési kultúrát feltételez. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy hallgatóinkat már a kezedektől a közös munka élményére készítsük fel. A filmes alkotói pálya egyik alaptétele, hogy az ötletek kidolgozása, a film megtervezése, előkészítése, forgatása, utómunkája, forgalmazása és fesztiváloztatása- tehát a teljes filmgyártási workflow – az alkotók és szakemberek partneri viszonyára épüljön.

Ezért a rendezőképzés koncepcióját összehangoltuk a másik öt szak – forgatókönyvíró, operatőr, producer, vágó, filmszínész – módszertanával és órarendjével.

A kurzus során a hallgatók a saját szakmájuk követelményei mellett a közös filmes feladatokra koncentrálnak. A hat szak diákjainak együttműködésében előbb az egészen rövid mozgóképes vázlatok, etűdök, kísérletező- és műfaji gyakorlatok készülnek el, majd a hallgatók szintén közösen készülnek fel a szemeszter végére elkészítendő vizsgafilmjükre.

A rendező szakon tanuló diákoknak ezen felül meg kell ismerkedniük azzal a jelentős mennyiségű szakmai ismerettel, ami a 21. századi  mozgóképes történetmesélés megértéséhez, elemzéséhez, valamint az alapszintű filmes ábrázoláshoz szükséges.

Módszertanunkat tehát a nélkülözhetetlen rendezői kompetenciák fejlesztése, erősítése határozza meg.

Ennek során foglalkozunk a mesterséghez szorosan tartozó skillekkel: képalkotás, forgatókönyv elemzés, filmtörténeti jártasság, műfajok ismerete, mozgóképes alapismeretek, színészvezetési alapok, produceri, gyártási, forgalmazási ismeretek. Fontos célkitűzésünk, hogy hallgatóinkat felkészítsük a rendezői döntések- és felelősségek következményeire, hiszen a filmek gyártási folyamataiban ezeknek meghatározó szerepük van.

A Koordinált filmes- és színészképzés egyik legfontosabb újítása, hogy a diákok számára lehetővé tesszük az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira, ám ezért a 220 órán felüli többlet tudásért fizetniük nem kell.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Filmszakmai ismeretek

• Filmtörténeti- és filmnyelvi alapismeretek

• Filmes műfajok sokfélesége

• A filmtervfejlesztés legfontosabb elemei

• A vizuális történetmesélés szakmai kérdései

• A plánozás logikája és szabályai

• Alapszintű operatőri ismeretek

• Forgatókönyv elemzés

• Dramaturgiai ismeretek

• A filmvágás alapjai

• Színészvezetés

• Filmes pályázatok és finanszírozás

• A filmzene dramaturgiája

• A látványtervezés alapjai

• A korszerű utómunka legfontosabb elemei

• Hatáselemzés

Vizsga

A vizsgafilm elkészítéséből áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres filmrendező legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

 

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Fillenz Ádám

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Kostyál Márk

IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Miklauzic Bence

IMDB

Petrányi Viktória

Portré IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot