160 óra
Képzés hossza
2020.10.22.
Képzés kezdete
2021.03.
Képzés befejezése
470.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Producer
160 óra
Képzés hossza
2020.10.22.
Képzés kezdete
2021.03.
Képzés befejezése
470.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Producer

szakmai alapismeretek

Azoknak ajánljuk ezt a képzésünket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban, hogy megismerjék a filmipar egyik legfontosabb területét, a produceri tevékenységet.

Producer nélkül ma már film sehol nem létezik. Producernek lenni elsősorban tudást, tehetséget, elhivatottságot kíván azoktól, akik ezt a szakmát választják.

A producer ma már Budapesttől Párizsig és Pekingtől Hollywoodig elsősorban szakember, aki kitalálja, kezdeményezi, megszervezi, lebonyolítja és végül eladja – forgalmazza és fesztiváloztatja – a filmet.

A producerség nem hatalommal, hanem felelősséggel jár.

A producer a rendezőnek és minden egyéb művésznek, szakembernek az egyik legfontosabb alkotótársa a film készítése során. Ízlése, tudása, dramaturgiai tehetsége, kapcsolatrendszere, jogi-pénzügyi ismeretei és persze a moralitása mind nélkülözhetetlen feltételek ahhoz, hogy valaki karriert, presztízst teremtsen és nevet szerezzen magának ezen a pályán.

Az egy szemeszteres képzésünkön mindezen tudásoknak az alapjait tudjuk átadni hallgatóinknak. A szemléletet, a filmgyártási környezetet, a mesterség lényegét, lelkét, szakmai alapelemeit fogjuk elmondani, bemutatni, megtanítani az érdeklődő, elhivatott diákjainknak.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a képzés elsősorban a mesterség alapjainak elsajátítására koncentrál, mégpedig azzal a határozott céllal, hogy az itt végzett diákok minél előbb bekerüljenek a nemzetközi filmek világába.

Olyan szakmai alapot kapsz amely biztosítja, hogy magabiztosan lásd el a rád bízott feladatokat, a részlegek és munkafolyamatok összehangolását, irányítását. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a NEMZETI FILMINTÉZET  által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Lumiere. Work. Shop.

Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Filmszakmai alapismeretek
• Filmterv-fejlesztés
• Dramaturgia
• Irodalom
• Jogi- és pénzügyi alapismeretek
• Klasszikus- és kortárs filmtörténet
• A film hatásmechanizmusa
• A vizuális történetmesélés alapelemei
• Gyártási és forgalmazási alapismeretek
• Marketing stratégiák a filmiparban
• A filmfesztiválok világa, jelentősége

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre lesz szükséged, hogy sikeres producer legyél?

Középfokú angol nyelvtudás és filmes tájékozottság. Érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt. Felvételi beszélgetés.

Vezető tanárok

Havas Ágnes

a volt Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, producer

Fontosabb filmjei producerként:
Az úr elköszön
Vakondok
Pinprick
Fordítva
Valami Amerika 2
The Counterpart
Lora
Magyar vándor
Eyes of the Holocaust
Wagner

Petrányi Viktória

Balázs Béla-díjas producer, a Proton Cinema ügyvezetője

Fontosabb filmjei producerként:
Johanna
Delta
Viharsarok
Fehér isten
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Jupiter holdja
A Viszkis
Guerilla
Pieces of a Woman

Stalter Judit

producer, a Laokoon Film Group ügyvezetője

Fontosabb filmjei producerként:
Aranyélet
Tiszta szívvel
306 Hollywood
Éter
A legjobb dolgokon bőgni kell

Rajna Gábor

Oscar-díjas producer

Fontosabb filmjei producerként:
Saul fia
Aranyélet
Napszállta
Foglyok
Valan
Sohavégetnemérős
Boldog új élet
Pánik

Sipos Gábor

Oscar-díjas producer

Fontosabb filmjei producerként:
Akik maradtak
Susotázs
Saul fia
Aranyélet
Napszállta
Sohavégetnemérős

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Petrányi Viktória

Portré IMDB

Rajna Gábor

IMDB

Sipos Gábor

IMDB

Stalter Judit

IMDB

Havas Ágnes

IMDB Podcast

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT