240 óra

Képzés hossza

2019. 09. 16.

Képzés kezdete

560.000 Ft + Áfa

Képzés ára
Rendezői mesterség alapjai

Ezt a szakot elsősorban azoknak ajánljuk, akik a filmrendezést mint mesterséget szeretnék megtanulni, és professzionális célokra használni.

A képzés azonban olyan elméleti és gyakorlati kompetenciákat is nyújt, amelyek segítséget adhatnak azoknak is, akik tehetséget és ambíciót éreznek, hogy továbbképezzék magukat valamelyik hazai vagy külföldi egyetemen filmszakán.

Idén szeptembertől már együtt tanulhatnak nálunk a legfontosabb alkotói területek diákjai: rendező, forgatókönyvíró, operatőr, vágó.

A legjobb külföldi egyetemek és a hazai SZFE módszeréhez hasonlóan mi is abban hiszünk, hogy a filmes szakokat együtt kell tanítani annak érdekében, hogy a diákok egymás feladataiban, majd vizsgafilmjeikben közösen dolgozzanak és már iskolai keretek között tapasztalatot szerezzenek a filmes stábokban való együttműködésről, az alkotás közös öröméről, felelősségéről.

Így együtt élhetik át a filmkészítés szenvedélyét.

Szeretnék világossá tenni, hogy nem többet, mint a rendezői mesterség alapismereteit tudjuk átadni a 240 órás, mintegy 6 hónapos szemeszter során. A rendezői mesterség alapjainak megszerzéséhez komplex tudásra, sokféle képességre van szükség. Ezek együttes segítségével nemcsak megfelelően fogod alkalmazni a filmes hatáselemeket, de technikailag is meg tudod valósítani az elképzeléseidet.

Mindennél fontosabb azonban, hogy megértsd és használni tudd a filmnyelvet; azt a kommunikációs eszközt, ami a világ filmművészetében és filmiparában a közös kapcsolódási pont. A film formanyelvének elsajátítása, magabiztos és kreatív használata, s az ezzel kapcsolatos elemző képesség az, ami megnyitja az utat a filmes karriered előtt.

Ezen a képzésen arra vállalkozunk, hogy elmondjuk, megmutatjuk és együtt gyakoroljuk, hogyan tanulható ez a mesterség, majd később, a szakmai fejlődés során hogyan válik a mesterség művészetté.

Ezt fogod tanulni

• a film formanyelve 

• vizuális történetmesélés 

• dramaturgia 

• filmszakmai alapismeretek 

• stílusok, formák, technikák 

• a filmgyártási workflow 

• fotográfiai- és operatőri alapismeretek 

• forgatókönyvírás, színészvezetés, vágás 

• a filmzene és a filmhang dramaturgiai hatásai 

• rövidfilmes és dokumentumfilmes gyakorlatok

Tudnivalók

Vezető tanárok
Mátyássy Áron, Petrányi Viktória

Vizsga
Elméleti és gyakorlati részből áll, valamint a szemeszter során készített feladatok értékeléséből

Értékelés
Kétféle oklevelet adunk ki. Az egyik tanúsítja, hogy a hallgató a kurzust elvégezte. A Kiválóan elvégezte megjelölésű oklevelet pedig csak a jeles eredményt elért hallgatóknak adjuk. Ennek a munkalehetőségek szempontjából van nagy jelentősége.

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán. Akik megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmes társadalomnak. Akik többet jelentenek, mint bármilyen oklevél, vagy bizonyítvány, hiszen ők fognak kezességet vállalni érted, ők fogják az első munkalehetőségeket ajánlani.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskolát abból a megfontolásból alapítottuk, hogy szakszerű válaszokat adjunk a jelenleg tapasztalható, súlyos filmipari szakember hiányra. Együttműködő partnereink a hazánkban készülő amerikai, európai és ázsiai játékfilmek, sorozatok, és reklámfilmek legjelentősebb beszállítói, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a legfontosabb gyártó cégek vezetőivel, egyre többen keresnek meg minket munkalehetőségekkel.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Fillenz Ádám

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Mátyássy Áron

Portré IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Petrányi Viktória

Portré IMDB

Salamon András

IMDB Önéletrajz

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT