240 hour

Képzés hossza

2019. 10. 10.

Képzés kezdete

96.000 Ft + Áfa

Képzés ára
Rendezőasszisztens

A kurzuson megismered a rendezőasszisztensi pozíció különböző szintjeit, feladatait, felelősségköreit, a rendezőasszisztens helyét a stábban. Olyan szakmai alapokat kapsz, amely lehetővé teszi, hogy magabiztosan lásd el a feladataidat.

Ez az óraszám már lehetőséget ad az átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a FILMALAPés a LUMIÉRE által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló rendezőasszisztensi feladatokat fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Ezt a szakot a Magyar Nemzeti Filmalaptámogatásával indítjuk. Ennek köszönhetően 240órában tanulhatod a szakmát rendkívül előnyösen: 80 %-os kedvezménnyel. A várható túljelentkezés miatt felvételi vizsgát tartunk, melynek időpontját hamarosan meghirdetjük.

YOU WILL LEARN ABOUT

• Asszisztensi- és gyártási feladatok összehangolása. Asszisztensi- és gyártási csapat együttműködése

• Asszisztens és rendező együttműködése.

• Nemzetközi- és hazai filmgyártás bemutatása: azonosságok és különbözőségek. A filmgyártási workflow átfogó és részletes bemutatása.

• Forgatókönyv olvasásának, feldolgozásának szempontjai, forgatókönyv mérése.

• A storyboard és a diszpós könyv funkciója. Gyártási terv, diszpóskönyv elkészítése.

• A rendezőasszisztens munkáját segítő szoftverek használata

• Az előkészítés fázisainak, feladatainak áttekintése

• A forgatás lebonyolítása, gyakorlati példákkal, elemzésekkel

• A rendezőasszisztens státusza a munkaerőpiacon

• Munkaszerződések, adózási formák, jogok és kötelezettségek a munkavállalás során, biztonsági előírások ismerete

Information

Course leader
György Csilla, Kádár László

A megengedett hiányzás
10%

A vizsgára bocsájtás feltétele
A hiányzás mértékének betartása, órai aktivitás, határidők betartása

Examination
Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből

Értékelés
51-89%: megfelelt
90-100%: kiválóan megfelelt

Felvételi követelmények
Középszintű angol nyelvtudás, érettségi és filmes tájékozottság. Érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Who will you learn from?

Artists actively working in creative fields and world-class film professionals with significant international experience make up our teaching staff. They will act as your most important contacts in the profession. They will help your start on your career. They will create the conditions that enable you to become an active contributor to the film-making community. They will offer you the first work opportunities. They will be your references and their recommendation will be more valuable than any diploma or certificate.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskolát abból a megfontolásból alapítottuk, hogy szakszerű válaszokat adjunk a jelenleg tapasztalható, súlyos filmipari szakember hiányra. Együttműködő partnereink a hazánkban készülő amerikai, európai és ázsiai játékfilmek, sorozatok, és reklámfilmek legjelentősebb beszállítói, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a legfontosabb gyártó cégek vezetőivel, egyre többen keresnek meg minket munkalehetőségekkel.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT