210 óra

Képzés hossza

2019. 10. 10.

Képzés kezdete

84.000 Ft + Áfa

Képzés ára
Scripter

A kurzuson megismered és elsajátítod a scripter/naplóvezető szerteágazó felelősségköreit, a filmkészítési worklflow szakaszait és a scripter feladatait ezekben a folyamatokban. Olyan szakmai alapokat kapsz, amely lehetővé teszi, hogy magabiztosan lásd el a feladataidat. Ez az óraszám már lehetőséget ad az átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a FILMALAP és a LUMIÉRE által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. A gyakornoki idő lejárta után már önálló naplővezetői/scripteri feladatokat fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megtegyél a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Ezt a szakot a Magyar Nemzeti Filmalaptámogatásával indítjuk. Ennek köszönhetően 210órában tanulhatod a szakmát rendkívül előnyösen: 80 %-os kedvezménnyel. A várható túljelentkezés miatt felvételi vizsgát tartunk, melynek időpontját hamarosan meghirdetjük.

YOU WILL LEARN ABOUT

• fogalom meghatározások, plánok, kameramozgások, elemzés

• hogyan olvas forgatókönyvet a scripter? – könyvmérés elmélet, gyakorlat

• kapcsolódások – kapcsolódási lista készítése: elmélet, gyakorlat

• csapózási rendszerek – a csapó egyéb adatai, a csapók fajtái

• a scriptlap információi, print log

• a script napló operatőri információi

• a scripter feladatai a diszpóval kapcsolatban

• nyersanyag számítás, napijelentés

• a nézésirányok és a plánozás elmélete és gyakorlata

• forgatókönyv verziók / módosítások

Information

Course leader
Antall Gabriella, Makk Lili

A megengedett hiányzás
10%

A vizsgára bocsájtás feltétele
A hiányzás mértékének betartása, órai aktivitás, határidők betartása

Examination
Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből

Értékelés
51-89%: megfelelt
90-100%: kiválóan megfelelt

Felvételi követelmények
Középszintű angol nyelvtudás, érettségi és filmes tájékozottság. Érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Who will you learn from?

Artists actively working in creative fields and world-class film professionals with significant international experience make up our teaching staff. They will act as your most important contacts in the profession. They will help your start on your career. They will create the conditions that enable you to become an active contributor to the film-making community. They will offer you the first work opportunities. They will be your references and their recommendation will be more valuable than any diploma or certificate.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskolát abból a megfontolásból alapítottuk, hogy szakszerű válaszokat adjunk a jelenleg tapasztalható, súlyos filmipari szakember hiányra. Együttműködő partnereink a hazánkban készülő amerikai, európai és ázsiai játékfilmek, sorozatok, és reklámfilmek legjelentősebb beszállítói, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a legfontosabb gyártó cégek vezetőivel, egyre többen keresnek meg minket munkalehetőségekkel.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT