140 óra

Képzés hossza

2019. 09. 16.

Képzés kezdete

330.000 Ft + Áfa

Képzés ára
Segédoperatőr

Ezen a kurzuson elsajátíthatod az alapvető segédoperatőri ismereteket. A képzés két részből áll:

1. Megismered a segédoperatőri pozíciók különböző szintjeit, feladatait, felelősségköreit, a segédoperatőr helyét a stábban, a főbb kamera-, kamera kiegészítő és optika gyártókat. ARRI, Red, Zeiss, Angenioux, Cook stb.

2. Együttműködő partnerünk, a Vision Team kameraraktárában és helyszínein bemutatjuk a főbb kamerákat: ARRI Alexa SXT, Plus, Studio, DTE ARRI Alexa Mini, ARRI Amira.

Olyan szakmai alapokat kapsz, amely lehetővé teszi, hogy magabiztosan lásd el a feladataidat. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a FILMALAP és a LUMIÉRE által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Ezt fogod tanulni

• digitális kamera rögzítési elve, ehhez kapcsolódó fogalmak

• mértékegységek

• ARRI Alexa SXT, Plus, Studio, DTE ARRI Alexa Mini, ARRI Amira, Red Wapon Red Dragon • Film kamera: ARRI 435 • Statív set, Oconnor, small, normal tripods, hi-hat

• Matebox, MB18,LMB25,LMB6,MB14

• Onboard monitorok, TV-Logic, SmallHD

• Wcu-4, sxu-1, Lcube, UMC

• Cinetape, UDM

• ARRI Alexa Mini szerelési gyakorlat – stúdió • handheald – Steadycam

Tudnivalók

Vezető tanárok
Diósy Mihály, Tóth Zsolt

Vizsga
Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből

Értékelés
Kétféle oklevelet adunk ki. Az egyik tanúsítja, hogy a hallgató a kurzust elvégezte. A Kiválóan elvégezte megjelölésű oklevelet pedig csak a jeles eredményt elért hallgatóknak adjuk. Ennek a munkalehetőségek szempontjából van nagy jelentősége.

Milyen képességekre lehet még szükséged, hogy sikeres segédoperatőr legyél?
Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

 

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán. Akik megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmes társadalomnak. Akik többet jelentenek, mint bármilyen oklevél, vagy bizonyítvány, hiszen ők fognak kezességet vállalni érted, ők fogják az első munkalehetőségeket ajánlani.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskolát abból a megfontolásból alapítottuk, hogy szakszerű válaszokat adjunk a jelenleg tapasztalható, súlyos filmipari szakember hiányra. Együttműködő partnereink a hazánkban készülő amerikai, európai és ázsiai játékfilmek, sorozatok, és reklámfilmek legjelentősebb beszállítói, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a legfontosabb gyártó cégek vezetőivel, egyre többen keresnek meg minket munkalehetőségekkel.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Diósy Mihály

IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Kirsch Gusztáv

IMDB

Makk Lili

IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Nagy Attila

IMDB

Salamon András

IMDB Önéletrajz

Seres Bálint

IMDB

Tóth Zsolt

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT