2 szemeszter
Képzés hossza
2024 október
Képzés kezdete
2025 március
Képzés befejezése
295.000 Ft + áfa / szemeszter
Képzés ára
Standfotós
2 szemeszter
Képzés hossza
2024 október
Képzés kezdete
2025 március
Képzés befejezése
295.000 Ft + áfa / szemeszter
Képzés ára

Standfotós

A játékfilmgyártás történetével egyidős a standfotós -, vagy ahogy angolszász területen nevezik, a still photographer szakma.

Hollywood-tól Budapestig több mint száz éve a standfotósok készítik a sztárokról, rendezőkről, a forgatásról a film világát és hangulatait bemutató képeket, melyeket címlapokon, plakátokon és albumokban látunk azóta is.

Lényegesen többről van szó, mint a werkfotók, vagy más néven, a making of -képek elkészítéséről. A standfotósnak egy személyben kell tudnia portré, riport, illetve reklám-marketing képet készíteni. Egy jó standfotóssal szemben a sokoldalúság a legfontosabb elvárás.

21. századi filmipar kihívásainak megfelelően a magyar- és nemzetközi filmek számára is alapvetően fontos, hogy a filmről szóló hírekben, illetve a film utóéletében: fesztiválokon, filmvásárokon, interneten felhasználhassák a forgatás során készült felvételeket. Filmes fotósnak lenni tehát az egyik legizgalmasabb, legösszetettebb és legfontosabb pozíció a filmiparban.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a képzés elsősorban a mesterség elsajátítására koncentrál, mégpedig azzal a határozott céllal, hogy az itt végzett diákok minél előbb bekerüljenek a nemzetközi filmek világába.

Olyan szakmai alapot kapsz, amely biztosítja, hogy magabiztosan lásd el a rád bízott feladatokat, a részlegek és munkafolyamatok összehangolását, irányítását. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a NEMZETI FILMINTÉZET  által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad.

Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ezen a szakon az ország legkiválóbb fotográfusai mutatják meg neked azt az utat, amit meg kell tenned, ha hobbi fényképészből profi fotóssá akarsz válni, ha a műkedvelői szintről a mesterség és művészet világába akarsz eljutni. Ha Európa legdinamikusabban fejlődő filmes környezetében, a nemzetközi filmiparban akarsz dolgozni, itt a helyed!

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Ezt fogod tanulni

• Portré fotózás
• Fotóriporteri munka
• Világítás
• Technikai alapismeretek
• Az analóg (filmes) fényképezés technikai áttekintése
• Filmszakmai alapismeretek

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

LUMIERE TANÚSÍTVÁNY
 
A képzés végén Közepes, vagy Kiváló szintű tanúsítványt kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégezte” megjelölésű tanúsítványt csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres filmszínész legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt. Fényképészeti alaptudás.

Oktatási napok

Heti egy-két hétköznap este (18-21h) és egy fél, vagy egy teljes (10-17h) hétvégi napon. 

Az összes szakon lehetővé tesszük a hallgatók számára az „áthallgatás” intézményét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kölcsönösen beülhetnek egymás óráira a tanárokkal való egyeztetés után. Ez a megoldás átfogóbb tudásra ad lehetőséget, és annak a megértésére, hogy a filmkészítés közös alkotómunka.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

    *KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot