160 óra
Képzés hossza
2020.11.07.
Képzés kezdete
2021.03.
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Standfotós
160 óra
Képzés hossza
2020.11.07.
Képzés kezdete
2021.03.
Képzés befejezése
480.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Standfotós

A játékfilmgyártás történetével egyidős a standfotós -, vagy ahogy angolszász területen nevezik, a still photographer szakma.

Hollywood-tól Budapestig több mint száz éve a standfotósok készítik a sztárokról, rendezőkről, a forgatásról a film világát és hangulatait bemutató képeket, melyeket címlapokon, plakátokon és albumokban látunk azóta is.

Lényegesen többről van szó, mint a werkfotók, vagy más néven, a making of -képek elkészítéséről. A standfotósnak egy személyben kell tudnia portré, riport, illetve reklám-marketing képet készíteni. Egy jó standfotóssal szemben a sokoldalúság a legfontosabb elvárás

21. századi filmipar kihívásainak megfelelően a magyar- és nemzetközi filmek számára is alapvetően fontos, hogy a filmről szóló hírekben, illetve a film utóéletében: fesztiválokon, filmvásárokon, interneten felhasználhassák a forgatás során készült felvételeket. Filmes fotósnak lenni tehát az egyik legizgalmasabb, legösszetettebb és legfontosabb pozíció a filmiparban.

Hangsúlyozzuk, hogy ez a képzés elsősorban a mesterség elsajátítására koncentrál, mégpedig azzal a határozott céllal, hogy az itt végzett diákok minél előbb bekerüljenek a nemzetközi filmek világába.

Olyan szakmai alapot kapsz amely biztosítja, hogy magabiztosan lásd el a rád bízott feladatokat, a részlegek és munkafolyamatok összehangolását, irányítását. Ez az óraszám már lehetőséget ad egy átfogó tudásra, de szükséged lesz arra, hogy a NEMZETI FILMINTÉZET  által szervezett filmes gyakornok programokban továbbfejleszd magad. Az első egy-két gyakornoki munka után már önálló feladatokat is fogsz kapni hazai- és nemzetközi játékfilmekben, sorozatokban, reklámfilmekben.

Ennek természetesen az a legfontosabb feltétele, hogy te magad is mindent megteszel a szakmai ismeretek elsajátítása érdekében.

Lumiere. Work. Shop.

Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Portré fotózás
• Fotóriporteri munka
• Világítás
• Technikai alapismeretek
• Az analóg (filmes) fényképezés technikai áttekintése
• Filmszakmai alapismeretek

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre lehet még szükséged, hogy sikeres standfotós legyél?

Alapfokú angol nyelvtudás és filmes-fotós tájékozottság. Érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt. Fényképészeti alaptudás.

.

Oktatási napok

Hétfő: 18-21h 

Vasárnap: 10-17h

Vezető tanárok

Szilágyi Lenke

Balogh Rudolf-díjas fotóművész, érdemes- és kiváló művész

Halas István

Balogh Rudolf-díjas fotóművész

Balogh László

Pulitzer-díjas fotóriporter

Dömölky Dániel

Prima Junior-díjas fotográfus

Kleb Attila

fotográfus

Dobos Tamás

Vancsó Zoltán

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Kardos Sándor

Portré IMDB

Medvigy Gábor

IMDB

Salamon András

IMDB Podcast Önéletrajz

Halas István

Kleb Attila

Dobos Tamás

Balogh László

Dömölky Dániel

Szilágyi Lenke

Vancsó Zoltán

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT