240 óra

Képzés hossza

2019. 09. 16.

Képzés kezdete

560.000 Ft + Áfa

Képzés ára
Vágás alapjai

A vágás szerepe elképesztően felértékelődött az elmúlt években. A filmiparban ma világszerte épp olyan fontosságot tulajdonítanak a vágói munkának, mint amikor az író, az operatőr, a rendező, vagy a zeneszerző munkájáról van szó.

A vágók a filmművészet meghatározó alkotói, akik nélkülözhetetlenül járulnak hozzá a film sikeréhez. Ők azok, akik a vizuális történetmesélés folyamatában mindvégig ott állnak a rendező mellett, és képviselik a film érdekeit.

A vágói munka sikeréhez olyan komplex tudások, érzékenységek és tapasztalatok szükségesek, melyek megszerzése nem tűnik reálisnak egy magas szintű, s a vágásra specializálódott iskolarendszerű képzés nélkül.

Felsorolni is sokáig tart azokat az alap-kompetenciákat, melyekkel a világ filmipara felé igyekvő vágónak rendelkeznie kell: magas szintű technikai ismeretek, stílusérzék, dramaturgiai tapasztalat, vizuális érzékenység, ritmusérzék, pszichológiai ismeretek.

Az igazán nagy rendezők pontosan tudják, hogy a film végső sorsa: szerkezete, formája, dinamikája, érzelmi hullámzása, képi világa, hatásmechanizmusa a vágóasztalon dől el. Ezen a képzésen mi, a kitűnő tanáraink segítségével arra vállalkozunk, hogy bemutatjuk ennek a csodálatos mesterségnek a lényegét, az alapjait, s elindítjuk a tanulni vágyó fiatalokat a szakmai fejlődés útján.

Ezt fogod tanulni

• az Avid Media Composer haladó szintű használata

• software ismeretek

• video technika, technológia

• plánok, tengelyek, kapcsolódások jelentősége

• utómunkafolyamat áttekintése a projekt kezdéstől az anyag leadásáig

• dramaturgia

• a dramaturgiai és dinamikai ritmus

• a vágás hatáselmélete és gyakorlata

• drámai hatások a vizuális történetmesélésben

• a filmzene hatása, használata, jelentősége

• vágás gyakorlatok

Tudnivalók

Vezető tanárok
Szalai Károly, Hargittai László, Kovács Zoltán

Vizsga
Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből

Értékelés
Kétféle oklevelet adunk ki. Az egyik tanúsítja, hogy a hallgató a kurzust elvégezte. A Kiválóan elvégezte megjelölésű oklevelet pedig csak a jeles eredményt elért hallgatóknak adjuk. Ennek a munkalehetőségek szempontjából van nagy jelentősége.

Milyen képességekre lehet még szükséged, hogy sikeres vágó legyél?
Alapszintű angol nyelvtudás, és filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

 

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán. Akik megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmes társadalomnak. Akik többet jelentenek, mint bármilyen oklevél, vagy bizonyítvány, hiszen ők fognak kezességet vállalni érted, ők fogják az első munkalehetőségeket ajánlani.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskolát abból a megfontolásból alapítottuk, hogy szakszerű válaszokat adjunk a jelenleg tapasztalható, súlyos filmipari szakember hiányra. Együttműködő partnereink a hazánkban készülő amerikai, európai és ázsiai játékfilmek, sorozatok, és reklámfilmek legjelentősebb beszállítói, így szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a legfontosabb gyártó cégek vezetőivel, egyre többen keresnek meg minket munkalehetőségekkel.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Czakó Judit

IMDB

Duszka Péter Gábor

IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Hargittai László

IMDB Önéletrajz

Incze Ágnes

IMDB

Kovács Zoltán

Portré IMDB Önéletrajz

Salamon András

IMDB Önéletrajz

Szalai Károly

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT