220 óra
Képzés hossza
2020. 10. 28.
Képzés kezdete
2021.04.
Képzés befejezése
590.000 Ft + Áfa
Képzés ára
Vágás alapjai
220 óra
Képzés hossza
2020. 10. 28.
Képzés kezdete
2021.04.
Képzés befejezése
590.000 Ft + Áfa
Képzés ára

Vágás alapjai

A vágás szerepe nagyon jelentősen felértékelődött az elmúlt években.

A vágók a filmművészet meghatározó alkotói, akik nélkülözhetetlenül járulnak hozzá a film sikeréhez. Ők azok, akik a vizuális történetmesélés folyamatában mindvégig ott állnak a rendező mellett, és képviselik a film érdekeit.

A vágói munka sikeréhez olyan komplex tudások, érzékenységek és tapasztalatok szükségesek, melyek megszerzése elképzelhetetlen egy magas szintű, s a vágásra specializálódott képzés nélkül. Felsorolni is sokáig tart azokat a kulcs-kompetenciákat, melyekkel a filmipar és filmművészet felé igyekvő vágónak rendelkeznie kell: magas szintű technikai ismeretek, stílusérzék, dramaturgiai tapasztalat, vizuális érzékenység, ritmusérzék, pszichológiai ismeretek.

Az igazán jelentős rendezők pontosan tudják, hogy a film végső formája és minősége; szerkezete, dinamikája, érzelmi hullámzása, képi világa, hatásmechanizmusa a vágóasztalon dől el.

Ezen a képzésen mi, a kitűnő tanáraink segítségével arra vállalkozunk, hogy bemutatjuk ennek a csodálatos mesterségnek a lényegét, a kreatív vágói szemléletnek- és a technikai ismereteknek az alapjait, s elindítjuk a tanulni vágyó fiatalokat a szakmai fejlődés útján.

Módszertanunk lényege tulajdonképpen nagyon egyszerű: az elméleti- és gyakorlati órákon a vágói mesterség logikáját és technikai-dramaturgiai fogásait adjuk át annak érdekében, hogy minden nálunk végzett vágó diák számára érthetővé váljon a kapcsolat mesterség és művészet között.

Lumiere. Work. Shop.

Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Az Avid Media Composer haladó szintű használata

• Software ismeretek

• Video technika, technológia

• Plánok, tengelyek, kapcsolódások jelentősége

• Utómunkafolyamat áttekintése a projekt kezdéstől az anyag leadásáig

• Dramaturgia

• A dramaturgiai és dinamikai ritmus

• A vágás hatáselmélete és gyakorlata

• Drámai hatások a vizuális történetmesélésben

• A filmzene hatása, használata, jelentősége

• Vágás gyakorlatok

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres vágó legyél?

Alapszintű filmes tájékozottság, íráskészség, nyitottság, jó kommunikációs készség, érettségi.

Oktatási napok

Szerda: 18-21h 

Szombat: 10-17h

Vezető tanárok

Szalai Károly

Testről és lélekről – vágó

Terápia – vágó

Hargittai László

A berni követ – vágó

Die Hard – A Good Day to Die Hard – vágóasszisztens

Puskás Hungary – vágó

Hazatérés: Egy szabadságharcos története – vágó

Sejtjeink – vágó

Blade Runner 2049 – technical manager

Levelek – vágó

Duszka Péter

FOMO: Megosztod, és uralkodsz – vágó

Kincsem– vágóasszisztens

Czakó Judit

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Czakó Judit

IMDB

Duszka Péter Gábor

IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Hargittai László

IMDB Önéletrajz

Incze Ágnes

IMDB

Kovács Zoltán

Portré IMDB Önéletrajz

Makk Lili

IMDB

Salamon András

IMDB Podcast Önéletrajz

Szalai Károly

IMDB

Tóth Zsolt

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT