130 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
370.000 + Áfa
Képzés ára
Vágóasszisztens
130 óra
Képzés hossza
2021 ősz
Képzés kezdete
-
Képzés befejezése
370.000 + Áfa
Képzés ára

Vágóasszisztens

Nyilvántartási szám: B/2020/001659

Egy produkcióban az utómunka fázis kiemelkedően fontos szereplője a vágóasszisztens.

A forgatáson felvett anyagokat másolnia, rendszereznie, ellenőriznie kell, miközben folyamatosan egyeztet a scripterrel. Ezen felül gyakran egy első vágatot (rough cut) is össze kell állítania.

A képzésen a nemzetközileg általánosan elfogadott és alkalmazott vágórendszerek ismerete mellett a forgatókönyv értelmezését, a képalkotás folyamatát, és a vágás elméletét és gyakorlatát is el fogod sajátítani, azaz mindazt, amire egy keresett vágóasszisztensnek szüksége van.

Nélkülözhetetlen technikai alapokat szerzel, és ami a legfontosabb, tudni fogod, milyen irányban kell továbbfejlesztened magad, hogy keresett, profi vágóasszisztensként a legnagyobb filmekben is dolgozhass.

Lumiere. Work. Shop.
Végre megérkeztél a filmiparba!

A Lumiere Filmiskola elindítja saját fejlesztésű, minőségileg ellenőrzött filmes szakmai adatbázisát, amely mindenki számára átlátható módon köti össze a szakembereket és a gyártócégeket.

A Lumiere Work Shop adatbázisába kizárólag kvalifikált szakemberek kerülnek be, így a produkciók garanciát kapnak arra, hogy a filmes munkaerőpiac legjobbjai közül választhatnak munkatársakat.

A Lumiere Filmiskola diákjai ingyenesen kerülnek a Lumiere Work Shop rendszerébe. Gyártópartnereinken keresztül így akár te is a legnagyobb hazai- és nemzetközi filmek, sorozatok stábjában kaphatsz munkát.

Ezt fogod tanulni

• Az Avid Media Composert haladó szinten használod majd, tudni fogod, hogyan kell átlátható projekt-struktúrát kialakítani, exportálni és listázni, tudni fogod mit jelent a digitális jel, az algebrai- és geometriai tömörítés.

• Rögzítési formátumok, tömörítési algoritmusok, file kiterjesztések

• Adatmentés, DIT-DMT, biztonságos tárolás

• Konvertálás, dailies, Davinci Resolve alapok

• Szinkronizálás, csapózás, multikamerás groupolás

• Scriptsync, project felépítés, rendszerezés

• File alapú content típusok, jellemzőik előfordulásuk, felhasználásuk a forgatási formátumtól a DCP-ig.

• Project workfow, pipeline, a metadata öröklés fontossága.

• Project finiselés a gyakorlatban. EDL, AAF, Cut list létrehozás

Vizsga

Írásbeli tesztből és gyakorlati feladatból áll, valamint az évközi munka értékeléséből.

Lumiere Oklevél

A képzés végén Közepes, , vagy Kiváló szintű oklevelet kaphatnak a hallgatók.

A „Kiváló eredménnyel elvégeztemegjelölésű oklevelet csak azoknak a diákoknak adjuk, akik a szemeszter során is, és a vizsgán is  kiemelkedő eredményt érnek el. Ennek az értékelésnek a munkalehetőségek miatt van nagy jelentősége.

Milyen képességekre van szükséged, hogy sikeres dokumentumfilmes legyél?

Alapszintű angol nyelvtudás, filmes tájékozottság, érdeklődés és elkötelezettség a szakma iránt.

Oktatási napok

Egy hétköznap este és egy hétvégi teljes nap, de a végső órarendet a beiratkozott diákokkal egyeztetjük.

Milyen lehetőségek várnak rád az iskola elvégzése után?

A Lumiére Filmiskola a megalakulása óta az integrált szakképzés elkötelezett híve, melynek lényege, hogy végiggondoltuk és megszerveztük azt a folyamatot, ahogyan a diákok a filmszakma részeivé válnak. Ezért kizárólag a Lumiere Filmiskola hallgatói számára ingyenesen létrehozzuk a LUMIERE WORK SHOP  nevű oldalt, amely a hallgatók munkához jutását segíti olyan módon, hogy a munkaerőpiac legfontosabb szereplői: gyártó cégek, ügynökségek, producerek, gyártási szakemberek, vagy akár induló filmes projektek kreatív vezetői a Lumiere Filmiskola hallgatói közül választhatják ki, nálunk találhatják meg új munkatársaikat

Kiktől tanulhatsz?

Iskolánkban aktív művészek, valamint jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, élvonalbeli szakemberek tanítanak. Ők azok, akik máris a legfontosabb szakmai kapcsolataid lesznek. Akik elindítanak a pályán.Akik az ajánlásukkal megteremtik a feltételeit annak, hogy részese legyél a filmiparnak.

Tanáraid fognak kezességet vállalni érted, és nagy valószínűséggel ők lesznek azok, akik az első munkalehetőségeket biztosítják a számodra, amennyiben ezért te is mindent megteszel.

Ezen a szakon részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
A jelentkezési űrlapon jelezd, ha igénybe szeretnéd venni ezt a lehetőséget.

TANÁRAINK

Antall Gabi

Portré IMDB

Duszka Péter Gábor

IMDB

Ferenczy Gábor

IMDB

Hargittai László

IMDB

Incze Ágnes

IMDB

Kovács Zoltán

Portré IMDB

Makk Lili

IMDB

Salamon András

IMDB

Szalai Károly

IMDB

Tóth Zsolt

IMDB

Várhegyi Rudolf

IMDB

JELENTKEZÉS

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot