Régi tervünk valósult meg, ugyanis idén tavasszal már másodszorra indíthatunk olyan összehangolt képzést a LUMIERE-ben, amelynek hallgatói hat különböző filmes szakmát tanulnak, külön felvételiznek, külön osztályfőnökeik lesznek, de a kezdetektől az együttműködésre és a gyakorlati munkára tréningezzük őket.

Mind a hat szak módszertanában döntő szerepe van annak a közös élménynek, amit a film születéseként írhatunk le.

Az egy szemeszteres, gyakorlat-orientált, projekt szemléletű alapképzés célja, hogy felkészítse a diákokat a szakmai partnerségre, a közös szakmai- és művészi munkára. A 160 órás, 4 hónapos képzés során lemodellezzük a filmek elkészítésének minden fontos fázisát, és ami az újdonság, hogy a különböző szakok között lehetővé tesszük az ingyenes áthallgatást.

A világszerte ismert, de a művészetoktatásban különösen hatékony learning by doing elv szellemében ezen a szakon a képzés fókuszában áll a gyakorlati feladatok közös létrehozása. Ettől az intenzív munkaszemlélettől várható, hogy az új oktatási forma már rövid távon is látható eredményeket fog produkálni.

Azoknak ajánljuk ezt a képzési formát, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy testközelből tapasztalják meg a filmezés élményét. Ebben a most először induló osztályban 60 diák és 20-25 tanár dolgozik majd együtt, méghozzá kizárólag olyan oktatók, akik a hazai- és nemzetközi filmszakma legelismertebb szakemberei.

A Koordinált Filmszakmai Képzés vezetői tanárai: 

  • Felvételvezető – Názer Ádám
  • Kameraoperatőr – Aszalós Botond
  • Rendezőasszisztens – Kolos István
  • Scripter – Antall Gabriella
  • Vágóasszisztens – Duszka Péter
  • A Filmkészítés Alapjai – Salamon András

JELENTKEZÉS

Ha érdekelnek részletek az új induló képzéseinkkel kapcsolatban, kérjük add meg az adataidat és kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a pontos adataid, hogy hatékonyabban tudjuk veled felvenni a kapcsolatot, majd válaszd ki, melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot