Nyílt nap - 2019.09.04.

Nyílt napot tartunk szeptember 4-én, szerdán, este 6-tól a Lumiere Filmiskolában

Találkozhattok a szeptemberben induló szakok vezető tanáraival, s megtudhattok minden fontos információt a képzéseinkkel, illetve ezzel szoros  összefüggésben a magyar filmipar helyzetével, kilátásaival kapcsolatban.

Itt egy rövid előzetes arról, hogy mi mindenről szeretnénk beszélgetni veletek.

Magyarországon az elmúlt években ötszörösére növekedett a külföldi, elsősorban amerikai, angol, ázsiai filmek és sorozatok gyártása. Ennek következtében a hazai filmgyártásban egyre inkább meghatározóvá válik az a technológia és munkamódszer, ami a világ filmiparát jellemzi Hollywoodban, Londonban, vagy Bombayben.

Mivel a robbanásszerűen növekvő nemzetközi filmek magas szintű ellátása egyre több, kvalifikált szakembert igényel, hatalmas jelentősége van a szaktudásnak.

Bemutatjuk a partnereinket, a filmipar meghatározó vállalatait és azok vezetőit, akikkel együttműködünk annak érdekében, hogy a filmszakmában tapasztalható jelentős szakember hiányra megfelelő szakmai válaszaink lehessenek. A velük való kooperációnak köszönhetően a Lumiere-ben végzett, szorgalmas és tehetséges diákok előbb gyakornokként vesznek részt magyar- és nemzetközi filmekben, majd – tudásuk és ambíciójuk függvényében munkához jutnak a saját szakterületükön.

Hagyománnyá vált nálunk, hogy a nyílt napon bemutatkozik a képzéseinket támogató Magyar Nemzeti Filmalap Képzési és Innovációs Igazgatósága, hogy ismertessék a filmesgyakornok programot, illetve a Fast Forward programot, melynek keretében fontos szakmai kurzusokat szerveznek.

Röviden ismertetjük az ősszel induló szakok tematikáját és tanárainkat is. Megismerhetitek a rövid- és középtávú terveinket és azt, hogy mit is jelent az integrált szakképzés a mi iskolánkban.

Terveink szerint ez évtől együttműködünk az SZFE-vel, így ennek a szakmai kapcsolatnak a céljairól is szeretnénk pár szót mondani nektek.

Regisztráció

A részvétel regisztrációhoz kötött, de semmi mást nem kell tenned, mint megadnod az e-mail címed, és hogy melyik szak iránt érdeklődsz, ezt követően munkatársunk visszaigazolja a regisztrációdat.
*KÉRJÜK TÖLTSD KI MINDEGYIK MEZŐT