Képzéseink Produkciós asszisztens
140 óraKépzés hossza
2018. 10. 1.Képzés kezdése
280.000 Ft+ÁfaKépzés ára

Képzés tartalmaA LUMIERE FILMISKOLA professzionális produkciós asszisztens szemeszterének elvégzése után alkalmas leszel arra, hogy hasznos tagja legyél egy filmes stábnak és elvégezd a produkciós asszisztens (PA) feladatkörébe tartozó munkákat

Ezen kívül átfogó ismereteid lesznek a filmprodukciók gyártási-szervezési feladatairól, konkrétan az alábbiakról:

Forgatókönyv listázása ● Stábok felépítése ● Gyártási terv, diszpós könyv elkészítése ● Költségvetés szerkezete, logikája ● Finanszírozás, pályáztatás Magyarországon és az EU-ban ● Forgatási engedélyek ● Helyszínek ● Casting ● Technikai workflow

Népszerű nevén a PA (production assistant) a fiatal, kezdő filmesek körében az egyik legnépszerűbb munkakör, hiszen ez az alapja, a „belépő szintje” a filmes gyakornoki munkának, amihez elsősorban a filmezés iránti elkötelezettség szükséges, de persze nagy előnyt jelent a jó kommunikációs készség, valamint, ha nemzetközi produkciókban is szeretnél dolgozni, szükséges egy legalább alapszintű angol nyelvtudás.

A produkciós asszisztens feladatköre szerint a gyártási csapathoz tartozik, tehát a PA a film előkészületének és forgatásának időszakában a szervezési, lebonyolítási munkálatokban vesz részt. Közvetlen felettesei: a felvételvezető, a gyártásvezető, a producer. Szoros együttműködésben dolgozik a rendezőasszisztensek csapatával, olyannyira, hogy a PA és az AD (assistant director) munkaköre sok mindenben lefedi egymást. A produkciós asszisztens és a rendezőasszisztens tehát olyan munkatársak, akik a filmkészítési workflow-ban egymás mellett és egymásra utalva dolgoznak.

A filmoktatásban először nálunk indul el ennek a két szakmának részben közös képzése.Jelentkezés Tanáraink

TanárokSZITA MIKLÓS
IMDB

Önéletrajz
FEKETE MIKLÓS
IMDB

Önéletrajz
OROSZ ILDIKÓ
IMDB

Önéletrajz

Jelentkezés

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a telefonszámod is az üzenet mezőben, hogy hatékonyabban tudjuk Veled felvenni a kapcsolatot, és válaszd ki melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*Kérjük, töltsd ki mindegyik mezőt