Képzéseink Scripter
100 óraKépzés hossza
2018. 10. 1.Képzés kezdése
190.000 Ft+ÁfaKépzés ára

Képzés tartalmaFix pont a folyamatos változásban.

Bár sokan még nem is hallottak róla de a scriptes a játékfilm forgatás elengedhetetlen szereplője. A rendező közvetlen munkatársaként folyamatosan őrködik a felvett beállítások vághatósága felett, információkat gyűjt és tárol, nyilvántartást vezet. Ő figyel, hogy a jelenetek magával ragadhassák a nézőt, hogy az esetleges filmes bakik által ne törjön meg az illúzió. Egy félrecsúszott nyakkendő, vagy a hirtelen ott termett sapka, egy jobb kézből bal kézbe átugró táska a legérzelmesebb jelenetet is nevetségessé teheti.

A scriptes felelőssége a folyamatosság fenntartása. Maximálisan képben van a forgatókönyv szerinti történetben és a felvett anyag jellemzőiben. Részt vesz a forgatás minden percében. Hozzá futnak be a különböző területek információi. Ő készít nyilvántartást a felvett anyagról az utómunka számára, adatokat tárol az operatőri szekciónak és válaszol az ezzel kapcsolatos különféle kérdésekre. Figyeli a film állandóan alakuló hosszát, méri a felvételek idejét. Segíti a színészek munkáját, folyamatosan kommunikálva az őket érintő kapcsolódásokról. Összedolgozik a ruha, smink és kellék részleggel. Minden egyes film egyéni stílusát figyelembe véve, a rendező elképzeléseire ráhangolódva nyújt megbízható, fix pontot akár a felgyorsult események közepette is a stábtagok számára.

Ezer szem - ezer fül. Egy kisszék, egy stopper, sok-sok toll, jegyzettömb, tablet. Rengeteg fényképezés.

Van kedved kipróbálni?Jelentkezés Tanáraink

TanárokANTALL GABI
IMDB

Jelentkezés

Kérjük, ha üzensz nekünk, add meg a telefonszámod is az üzenet mezőben, hogy hatékonyabban tudjuk Veled felvenni a kapcsolatot, és válaszd ki melyik képzés érdekel és jelentkezz, vagy csak tedd fel a kérdéseid.

*Kérjük, töltsd ki mindegyik mezőt